neushaarbevriesende kou

Door: josette

Blijf op de hoogte en volg Josette

08 Januari 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Eindelijk vanuit Bozeman een bericht!
Hoeze eindelijk??? Nou daar zit het eerste verhaal al aan vast. We wisten van te voren namelijk al dat het een hels lange vlucht zou worden maar dat het zo erg zou zijn... nee, dat wisten we niet!
Anderhalf uur vertraagd op schiphol, overstap op Washington gemist.. 2 uur in de rij gestaan voor de douane... 2 uur in de rij gestaan om kans te kunnen maken op de eerst volgende vlucht naar Denver.. 2 uur moeten wachten op vertrek van vliegtuig naar Denver --> Balen dus! Wat blijkt nou, het vliegveld van Denver is een soort treinstation waar iedereen overstapt. Dit houdt echter wel in dat iedereen overdag die overstap maakt. Om 11 uur 's nachts is er op het hele vliegveld niemand te vinden en zijn alle kraampjes dicht. Beetje saai als je daar moet overnachten en een hel als je geen eten of drinken kunt krijgen. We hebben gekozen om niet naar een hotel te gaan omdat we hier maar 3 uurtjes zouden kunnen blijven en die grap ons ongeveer 70 dollar zou gaan kosten, en bankjes op het vliegveld ook best lekker liggen?
Nou goed, 8 uur gewacht en na een heerlijke griekse yoghurt maaltijd van starbucks als ontbijt het vliegtuig naar Bozeman ingestapt.
Al is de benaming vliegtuig wel een beetje te hoog gegrepen. Het vliegt dat wel, maar is zo onzettend klein dat er niet eens handbagage aan boord kon. Daarnaast konden er maar 48 mensen in, was er slechts 1 piloot en 1 crewmember en moesten we per 10 het vliegende ding inlopen omdat buiten wachten vanwege de kou geen optie was. Voor het eerst raakte we de echte kou aan, alleen nog niks in vergelijking met hier..
Het ijs moest van het vliegtuig worden gespoten en daar gingen we dan! De mooiste vlucht ooit! De lucht was helemaal helder en zover je kon kijken (oneindig) alleen maar wit besneeuwde bergen met de zon erop... een soort droom..

Als verassing werden we opgehaald bij het vliegveld! En toen pas voelde we wat kou echt is. Daar in Nederland is het een soort van sauna in vergelijking bij hier! Als ik door me neus in adem bevriezen me neusharen, wat erg irritant aan voelt. Er liggen dikke pakken sneeuw!
Gelukkig, meevaller!, zit ik in een single room in het Roskie gebouw. Het is de 11e verdieping met het mooiste uitzicht dat er is! Met de foto's krijgen jullie een beetje een indruk... alleen jammer dat er geen panorama foto gemaakt kan worden!
Me kamer is al een beetje ingericht met kaarsjes, foto's en kleine spulletjes. Natuurlijk hadden ze geen wireless internet dus heb ik een kabeltje gekocht. Ik zit dan nu ook op me bedje verwikkeld in de fleece!

Morgen hebben we om half 9 een introductie dag voor alle internationale studenten. Maandag hebben we ook zo'n soort van dag...
Hopelijk kunnen we snel naar Wallmart om een waterkoker te kopen!
Thee is namelijk niet overbodig met dit weer..

Vandaag hebben we verder alleen maar heel veel dingen geregeld... en ik heb inmiddels ook een adres!!

Josette van Toor
200 Roskie Hall Room 1106
Bozeman, Montana
59715

Ik verwacht dus wel leuke kaartjes enzo;) hahaha

Ondanks dat we eigenlijk veel te doen hadden qua regel werk merk ik toch dat ik Nederland stiekem al een beetje mis! Zeker als ik me bedenk hoe warm mijn bedje daar is (kaj de held!).
Volgende keer verwacht ik een spannender verhaal te kunnen plaatsen want daarvoor ga ik natuurlijk heen;)

xje Joos

• 08 Januari 2010 - 07:26

Kaj De Held:

heej sexy.
    tis idd best wit daar.en zo te zien aan het weerberichtje ook wel koud. waarom wilde je daar ook alweer heen? oohja de natuur dat was 1 ding. die snap ik wel idd. veel plezier lieverd.

kus

• 08 Januari 2010 - 08:12

Stef:

Hoi,wat super dat je er bent aangekomen en een kamer voor jezelf is top.Dat dvd tje gaat vanmorgen naar de wijnwinkel,dus je moeder zal m wel opsturen.Fijne tijd en lfs van stef

• 08 Januari 2010 - 08:24

Annita:

Wauw wat een verhaal!
    Zo leuk al foto's te zien! Ik ben trots op je!
    Jou did it!!! Brrr gevoel heb ik hier ook ;-)

• 08 Januari 2010 - 09:49

Rosien:

Ik krijg het al koud als ik naar je foto's kijk!

Slaapt het een beetje lekker daar? Heb je leuke 'huis'(gang?) genoten?

Kus

• 08 Januari 2010 - 11:01

Opa Oma:

Hoi Joos
    Wat een reis wat een er
    varing fijn te weten waar je zit .veel liefs kus van ons.

• 08 Januari 2010 - 15:05

Tante YOLA:

Hallo lieve nicht!!
    Wat een kou.......brrrrr. Ik ben het hier allang zat met de sneeuw maar klagen durf ik nu niet meer, haha!
    Ik vind je hartstikke stoer en hoop dat je een mooie tijd tegemoet gaat!
    dikke zoen van je allerlieste tante.

• 08 Januari 2010 - 15:34

Buuf Els:

Daar stond ik dan .....leuke kaart en lekkers voor onderweg....bleek ik een dag te laat te zijn en jij al onderweg!
    Wens je alsnog een fijne tijd daar en vele geweldige nieuwe ervaringen! (ps: je weet toch wat je moet doen bij bevroren tenen...??!!)

• 08 Januari 2010 - 21:17

Stev:

Waaauw!! wat een mooie foto's!!
    dat maakt de kou helemaaal waard!!!

geniet ervan...enne...een neus vol haar staat toch niet mooi:P...dus kunnen ze maar net zo goed bevriezen haha!! :P

Enjoy your stay joos!

Follow you laytor!!

Dikke kus Stev
    (Nu de stev me V;))

• 09 Januari 2010 - 12:40

Abele:

Leuk berichtje en mooie foto's! Veel plezier en succes! xx

• 09 Januari 2010 - 22:05

Sylvia:

Een reis met hindernissen was het zeker.....maar je bent er !
    En ik hoor dat je vandaag al op het snowboard staat!
    Succes...!
    Ik ben benieuwd naar de verhalen die komen gaan.

groetjes!!

• 11 Januari 2010 - 20:08

Jos:

hallo Josette. ik kreeg van Stef de gegevens om je reis en verblijf-verslag te kunnen lezen. heb ik inmiddels gedaan.het lijkt super. maak er een mooi avontuur van. het ga je goed.(nog bedankt voor je filmtip destijds)

• 14 Januari 2010 - 09:10

Ilse Klijn:

Hey Josette,

Leuk dat je eindelijk in Bozeman ben, hoop dat je er net zo'n tijd gaat beleven als ik.

over de Duck Pool, juiste benaming is eigenlijk Duck Pond (:P)

Het gebouw links hiervan en aan de overkant van de weg heb ik les gehad.

Veel plezier!

Ilse